Inleiding

Inleiding

Stel je voor, je wil graag een filmfestival in je wijk organiseren, of je bent van plan om een excursie te organiseren naar een monument dat niet of nauwelijks wordt opengesteld. Misschien wil je wel een tentoonstelling maken met plaatselijke kunstenaars of een talentenjacht voor jongeren organiseren. Hoe kom je dan aan geld om dit te gaan doen?

Veel mensen in Zuid-Holland hebben goede idee├źn op het gebied van kunst, cultuur en het sociale domein, maar vinden het lastig om hiervoor beschikbare middelen bij elkaar te krijgen. Soms weet je niet waar je moet beginnen en voelt de zoektocht naar financiering van je idee als een overweldigende uitdaging. Welke fondsen en subsidies zijn er allemaal? Wat komt er allemaal bij kijken als je daar aanspraak op wil maken? En hoe kom je van een goed idee tot een concreet projectplan?

Voor iedereen die met deze vragen kampt, heeft Kunstgebouw dit kennisdossier Geld gemaakt. Het dossier biedt houvast en stippelt de route uit om van een idee tot een stappenplan naar financiering te komen. Dit document loodst je door het doolhof van regels, vereisten, obstakels, rechtsvormen en al het andere dat samenhangt met het aanvragen van fondsen en subsidies.