Bedrijfsvoering

Bedrijfs­voering

Nadat Kunstgebouw in 2022 startte met het herontwerp van de organisatie, werd er ook in 2023 met veel aandacht gewerkt aan het vormgeven van een nieuwe organisatiestructuur, met als doel Een toekomstbestendig Kunstgebouw.

Uitgangspunten bij de nieuwe organisatiestructuur waren onder meer het aanbrengen van focus: waar zijn we van en waarvan niet? Wendbaarheid en omgevingsbewustzijn om goed op kansen in te kunnen spelen. Interne helderheid over accountabilities en kwaliteit. En flexibele teams en snelle besluitvorming mogelijk maken.

Op 1 oktober 2023 is de nieuwe organisatiestructuur formeel van kracht gegaan. Het resultaat van de nieuwe structuur is dat het werk vanuit 3 inhoudelijke clusters wordt uitgevoerd, passend bij de activiteiten van Kunstgebouw:

  • Onderzoek
  • Sectorontwikkeling
  • Educatief Aanbod

Samen met Ondersteuning en Bedrijfsvoering zorgen die clusters ervoor dat Kunstgebouw de sector in Zuid-Holland optimaal kan bedienen.

Naast dat de structuur van de organisatie is aangescherpt, zijn ook alle functies, onder deskundige begeleiding, opnieuw bekeken, beschreven en gewogen. Dit heeft geleid tot een nieuw functieboek met bijbehorend functiehuis.