Stap 3

STAP 3: Maak het!
TIJD: 15 minuten

Werk aan tafel

Verstel en deel uit: Nu weten jullie hoe je zelf jouw favoriete ingrediënt en de verrassingsingrediënten kunt boetseren. Jullie krijgen aan tafel allemaal een groter stuk klei (en eventueel een placemat). Daar gaan jullie je eigen groente en fruit voor in onze klassenrijst van boetseren. Je krijgt ook een papieren bordje. Daar leg je de ingrediënten op die klaar zijn.

Begeleid en ondersteun: Loop langs de leerlingen. Schrijf de namen van de kinderen op de rand van hun bordjes en vul deze met rijst. En kijk welke leerlingen hulp nodig hebben bij het boetseren.

TIP

Wanneer je leerlingen uit groep 2 naast leerlingen van groep 1 plaatst kun je maatjes maken en vragen of de oudere leerlingen de jongeren helpen. Zo voorkom je een grote groep leerlingen die wacht op jouw hulp. 

Ruim op: Geef 5 minuten van tevoren aan dat de leerlingen het boetseren gaan afronden. Laat de leerlingen hun werk ergens neerzetten. Geef de leerlingen allemaal een opruimtaak zoals: tafels/placemats afnemen, handen wassen, kleigereedschap ophalen.